Friday, August 3, 2012

Röstitud paprikad õlis

Paljud juba kindlasti on seda retsepti katsetanud, aga ei saanud seda retsepti siia lisamata jätta, sest röstitud paprikad on lihtsalt võrratult head!

1 kg paprikaid (kodumaised on ikka parimad)
oliiviõli
2 sl palsamiveiniäädikat
kuivatatud tüümiani või punet või basiilikut (maitse asi)
1 küüslauguküüs
soola
tiba suhkrut

Poolita paprikad, eemalda südamikud.Aseta ahjuplaadile, lõikepind allpool. Rösti ahjus 200 kraadi juures u. 20 min kuni koor on kõrbenud. Jahuta ja eemalda koor. Lõika paprikad ribadeks, pane kaussi, sega kokku peeneks hakitud küüslaugu, palsamiveiniäädika, ürtide, soola ja näpuotsatäie suhkruga. Kalla steriliseeritud purkidesse ja vala peale oliiviõli. Õli peab kindlasti paprikaid katma! Hoidis säilib külmikus vähemalt kuu.

No comments:

Post a Comment