Sunday, August 5, 2012

Ratatouille e. prantsuse ühepajatoit

Imeliselt maitsev köögiviljahautis. Parima maitse saamiseks kasuta värsket kraami. Ka oliiviõli peaks olema värske ja kvaliteetne.

Vaja läheb:

1kg tomateid
500g sibulaid
suurem suvikõrvits
mõned paprikad
3 küüslauguküünt
hakitud basiilikut, tüümiani, peterselli
oliiviõli

Eemalda tomatitelt koor. Selleks tee tomatile pisike ristlõige, kasta tomatid u. 30 sek keevasse vette ja siis kohe jääkülma vette. Tükelda tomatid kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk ja paprika. Lisa poti põhja õli ning kuumuta sibul, küüslauk, paprika kiirelt läbi. Aseta potile kaas ja lase köögiviljadel aeg-ajalt neid segades haududa (u. 20 min). Vajadusel lisa õli juurde. Lisa tomatid ja ürdid. Hauta veel 20 min. Seejärel lisa viilutatud suvikõrvits ja hauta 30 min.

No comments:

Post a Comment