Thursday, August 16, 2012

Alati õnnestuv lasanje

Väga lihtne lasanje. Parima maitse saamiseks kasuta ainult värsket toorainet.

Vaja läheb:

10 lasanjelehte
1 kg veisehakkliha
2 sibulat
4 küüslauguküünt
2 purki purustatud tomateid ( hea, kui oleks värskelt enda valmistatud)
200 g mozzarellat
200g tavalist riivjuustu
mõned rosmariinioksad (kindlasti värske rosmariin!)
peotäis värskeid basiilikulehti
1 tl kuivatatud punet
soola, pipart

Kuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista. Kui vedelik hakkab peaaegu aurustuma, lisa purustatud tomatid ja hauta segu veel u 15 min. Maitsesta soola, pipra ja punega.
 Lao oliiviõliga piserdatud ahjuvormi kiht lasanjelehti, siis hakklihasegu, õhuke kiht riivjuustu, mozzarellat ja basiilikulehed. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige pealmiseks kihiks peab jääma hakklihasegu, riivitud juust, basiilik ja mozzarella. Pista ahju u. 30 minutiks.
 Enne serveerimist lase natukene jahtuda.

NB! Eriti rammus! :)

No comments:

Post a Comment