Thursday, August 16, 2012

Vanaema borš

Nõuab natukene vaeva, aga tulemus on ülimaitsev! Kogused on tunde järgi! Minu vanaema retsept

Vaja läheb:

supikonte ( vali ise, kas eelistad veise, lamba või sealiha)
500 g keedetud peeti, riivitud
2-3 suuremat värsket toorest porgandit, riivitud
pool värsket kapsast
2 head puljongikuubikut
5 tera vürtsi
2 loorberilehte
4 spl värsket tomatipastat
soola
1 tl suhkrut
1 tl 30% äädikat
õli
peterselli
Serveerimiseks hapukoort.

Keeda kontidest mõnus puljong. Noki liha küljest ära, tükelda väisemateks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja lisa riivitud porgand. Kuumuta 1-2 min. Lisa riivitud peet, loorberilehed, puljongikuubikud, vürtsiterad ning suhkur. Kuumuta ning seejärel lisa natukene vett. Hauta segu 10 min. Lisa tomatipasta ja vajadusel veel natukene vett. Hauta 10-15 min. Samal ajal aja suuremas potis vesi keema ja lisa tükeldatud kapsas. Keeda, kuni kapsas on poolpehme. Lisa kapsale peedi-porgandi segu ja keeda, kuni kõik juurviljad on pehmed. Kõige lõpus lisa tükeldatud liha. Tõsta pott tulelt ning lisa äädikas. Vajadusel lisa veel soola, suhkrut, äädikat. Puista supp üle hakitud peterselliga ning serveeri hapukoorega.


No comments:

Post a Comment