Sunday, August 5, 2012

Kala köögiviljapotiroog

Brasiilia rahvustoit. Magushapu kalaroog. Serveeritakse riisiga,

Vaja läheb:

500 g valge kala fileed
1 sidrun
soola
3 sl õli
1 punane, 1 kollane paprika
2 sibulat
3 sl tomatipastat
3 küüslauguküünt
punt koriandrit ( võib jätta ka lisamata)
1 purk kookospiima
200 g krevette

Maitsesta kala sidruni ja soolaga. Lase u. 30 min tõmmata.
Vala ahjupotti natukene õli ja lisa tükeldatud paprikast, sibulast, tomatipastast ja hakitud küüslaugust kiht. Selle peale tõsta osa kalast. Tee seda seni, kui tooraine lõpeb.
Kõige peale puista hakitud koriandrit ja nirista peale ülejäänud õli.
Kata pott kaanega ja pane eelkuumutatud 200 kraadisesse ahju küpsema u. 40 minutiks.
Kui see aeg on möödas lisa roale kookospiim ja krevetid.
Aseta kaanega kaetult veel viieks minutiks ahju. Serveeri meelepärase riisiga.

No comments:

Post a Comment